Biografia

Aina Calvo Sastre va néixer a Palma el 1969, tot i que passà bona part de la seva infantesa a Saragossa, on la seva família es desplaçà per motius professionals amb ella i el seu germà. Retornaren a Palma l’any 1983 i s’establiren a la barriada d’El Vivero; anys després es traslladaren al barri de Bons Aires, on Aina residí fins que s’emancipà. Després de diferents canvis es va instal·lar a la barriada de Pere Garau i, més endavant, a la de Foners, amb la seva parella, on viu actualment.

Va fer els estudis primaris i secundaris a Saragossa i a Palma. Estigué a Glasgow (Regne Unit), primer com a estudiant de postgrau amb una beca Erasmus i, més endavant, com a professora de la Universitat de Strathclyde. També visqué a Madrid entre 2004 i 2006, quan ocupà el càrrec de Subdirectora General de Cooperació i Promoció Cultural al Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació. És doctora europea en Ciències de l’Educació per la Universitat de les Illes Balears, on és professora titular al Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació.

Des de molt jove s’implicà en el moviment associatiu. Així va ser membre fundadora de la Federació d’Associacions d’Estudiants de les Illes Balears, presidenta del Consell de la Joventut de les Illes Balears, coordinadora dels cursos d’Animació Sociocultural de l’Escola d’Esplai de les Illes Balears i membre del Claustre de Professors del centre d’Estudis d’Esplai.

Precisament els joves i la seva relació amb els videojocs varen ser l’objecte de la seva tesi doctoral. Té també diverses publicacions sobre educació ambiental, interpretació del patrimoni, oci, participació i animació sociocultural.

Començà a militar al PSIB-PSOE el 2003, any en què fou elegida diputada al Parlament Balear per aquest partit. El 2006 fou proclamada candidata a la batlia de Palma i, en 2007, investida batlessa després de 16 anys ininterromputs de govern del Partit Popular. Ostentà el càrrec fins dia 11 de juny de 2011. Actualment és cap de l’oposició al consistori palmesà.

———————————————–

Aina Calvo Sastre nació en Palma en 1969, aunque pasó buena parte de su infancia en Zaragoza, donde su familia se desplazó por motivos profesionales con ella y con su hermano. Volvieron a Palma en 1983 y se establecieron en la barriada de El Vivero, años después se trasladaron al barrio de Bons Aires donde residió hasta que se emancipó. Después de diferentes cambios se instaló en la barriada de Pere Garau y, más adelante, en la de Foners, con su pareja, donde vive actualmente.

Realizó los estudios primarios y secundarios en Zaragoza y en Palma. Estuvo en Glasgow (Reino Unido) primero como estudiante de postgrado con una beca Erasmus y, más adelante, como profesora de la Universidad de Strathclyde. También vivió en Madrid entre 2004 y 2006, cuando ocupó el cargo de Subdirectora General de Cooperación y Promoción Cultural en el Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación. Es doctora europea en Ciencias de la Educación por la Universidad de las Islas Baleares, de donde es profesora titular en el Departamento de Pedagogía Aplicada y Psicología de la Educación.

Desde muy joven se implicó en el movimiento asociativo. Así, fue miembro fundadora de la Federación de Asociaciones de Estudiantes de las Islas Balears, presidenta del Consell de la Joventut de las Islas Baleares, coordinadora de los cursos de Animación Sociocultural de l’Escola d’Esplai de les Illes Balears y miembro del Claustro de Profesores del Centre d’Estudis d’Esplai.

Precisamente, los jóvenes y su relación con los videojuegos fueron el objeto de su tesis doctoral. Tiene también diversas publicaciones sobre educación ambiental, interpretación del patrimonio, ocio, participación y animación sociocultural.

Comenzó a militar en el PSIB-PSOE en 2003, año en que fue elegida diputada al Parlament Balear por este partido. En 2006 fue proclamada candidata a la alcaldía de Palma y, en 2007, investida alcaldesa, tras 16 años ininterrumpidos de gobierno del Partido Popular. Ostentó el cargo hasta el 11 de junio de 2011. Actualmente es jefa de la oposición en el consistorio palmesano.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s